Owocowe tiramisu klasy IV STO

W marcu jak w garncu, a uczniowie klasy IV STO Kluczbork wzięli udział w warsztatach kulinarnych w Cook&Fun Studio Dietetyczno-Kulinarne, aby, co prawda nie w garnkach, ale w przepięknych pucharkach przygotować zdrowe, wiosenne deserki bez cukru (choć całkiem słodkie!)
Uczyliśmy się komponować zdrowy skład deserów oraz zaopatrywać je w cieszące oko i podniebienie naturalne ozdoby. Te pełnowartościowe smakowitości z pewnością stanowiłyby atrakcyjne drugie śniadanie w szkole na co dzień. Żeby je przygotować musieliśmy się jednak nieco napracować, potrzebne były uwaga, dokładne słuchanie i wykonywanie poleceń oraz umiejętności manualne przy krojeniu, porcjowaniu, nakładaniu, mieszaniu, miksowaniu, blendowaniu… Że wszystkim poradziliśmy sobie brawurowo! (nie tracąc przy tym tego, co najważniejsze: świadomości wartości zdrowego odżywiania się, entuzjazmu do przygotowania czegoś dla siebie, apetytu i palców ). Było bardzo smacznie, kolorowo i wesoło To był dobrze spędzony wspólnie dzień! 

Skip to content